Митове за лазерна епилация

Вярвате ли в митове? Някои хора смятат, че в основата на всеки мит е залегнала капчица истина. Други пък, са на мнение, че съвременното разбиране за мита, като нещо нереално и измислено, напълно отговаря на действителността. И както често се случва, историите в митовете са продиктувани от времето, което умело заличава границите на реалност и фантазия. В нашият случай, обаче, в апогея на технологиите – времето отговаря за доказването на истината, а интернет – за сливането й с измислицата.

Имайте „едно наум”, когато сърфирате в уеб пространството, защото вместо да се информирате е по-вероятно да се объркате. Ще попаднете на много митове и градски легенди, интересни случки и тонове информация от недостоверни източници. Затова е най-добре, когато искате да получите сигурна информация, за дадена услуга, да попитате на място.

Ние от лазерен център „Армада” ще Ви спестим разходката и ще Ви разкрием кои са най-големите митове за лазерна епилация ! Ако все пак, посочената информация тук, не Ви се струва достатъчно задоволителна, заповядайте в нашия център, където нашите специалисти ще отговорят възможно най-изчерпателно на всеки Ваш въпрос!

  • Мит №1

Един от най-често срещаните митове за лазерната епилация е, че „не е изцяло безболезнена”. Всеки човек, който избере този метод за депилиране, би следвало да подходи към него без предразсъдъци. Психологическата нагласа, в този случай, е изключително важна, защото подтикнати от някакви очаквания, понякога несъзнателно усещаме неща, които дори не са се случили. Разбира се, всеки човек има различен праг на болка и при много чувствителна кожа е възможно, клиента да усети леко пощипване, но в никакъв случай болка.

  • Мит №2

Вторият поред мит е, че лазерна епилация няма дълготраен ефект”. Напротив, отстраняването на нежеланото окосмяване с лазер – има дълготраен ефект и то за години напред, след последната процедура. Възможни са варианти, при които, някои от клиентите да се оплачат от странични ефекти, като възвръщане на окосмяването в по-голяма степен, мутиране на бенки или да не получат никакъв резултат. Това се дължи на неподходящо избран лазер и студио, а не на ефекта от лазерната епилация. Бъдете внимателни.

  • Мит №3

Лазерна епилация причинява рак”? Ултравиолетовите лъчи, виновници за коварното заболяване, имат дължина на вълната 320-400 nm. Лазерите за епилация нямат такава дължина на вълната, следователно няма как да предизвикат появата тумори.

Други налудничави хрумвания са, че след лазерното епилиране ще получите белези или вътрешни травми на органите. Хубаво е, да се знае, че лазерът не оказва влияние върху страничната кожа – той уврежда само косъма и неговия фоликул, затова изброените две – също са причислени към митовете.

В случай, че все още имате някакви въпроси и притеснения, заповядайте в нашият център:

Лазерен център „Армада” Ви очаква!

Posted from Istanbul, İstanbul, Turkey.