Лазерна епилация пловдив, цени, мнения, форум лазерна епилация

Лазерна епилация пловдив и депилация: къде е разликата?

Стремежът към освобождаване от нежеланото окосмяване е нито нов, нито временен, на него са подвластни и жените и мъжете. Напредък през годините има и той се дължr най-вече на постиженията в развитието на технологиите, които съсредоточават усилията си да направят процеса на обезкосмяване по-безболезнен и по-ефектен. Естествено, по темата е писано много, но в различни източници ще срещнете объркване при използването на понятията епилация и депилация. Всъщност те са насочени към един резултат, но съществено се различават в принципа си и съответно в своите изисквания.

Разликата е проста: когато се депилираме, премахваме само повърхнинната част на космите – тази, която се намира над кожата, а когато се епилираме, ги елиминираме напълно. В първия случай процедурата се повтаря отново и отново – до безкрай, а във втория са достатъчни само определен брой сеанси.

 

Сред методите за депилация се открояват следните:

  • Бръсненето е най-разпространено, най-евтино и най-неефективно. Да, не боли, но пък се повтаря няколко пъти седмично, увеличава процента на подкожните косми, както и твърдостта на новоизрасналите, причинява възпаления.
  • Химическата депилация представлява нанасянето на специален крем. Той се оставя да действа известно време върху кожата, а после се отстранява, заедно с космите с помощта на шпатула. Първо, не е болезнено; второ, не струва много и трето… Ами трето няма – дотук с предимствата, а недостатъците не са така малобройни – зачервявания, алергични реакции, дразнене, продължителност на ефекта – не повече от седмица. Дали това е идеалният метод? Едва ли.
  • Кола-маската също не е панацея, макар че при редовно използване може да намали растежа на космите. Но пък с нея не могат да се отстраняват късите косъмчета, а и всеки път боли неописуемо – не се заблуждавайте, че се свиква.

Методи за епилация:

Всеки от тези методи има своите предимства, но при последния недостатъци най-често липсват. Затова и това е най-практикуваният способ за трайно обезкосмяване – безопасен, много ефективен, бърз и безболезнен, способен да предотврати напълно израстването на нови косми.

Сами направете изборът, който ви удовлетворява!